Nyílt napok

Kutatóhelyi nyílt napokat és gyárlátogatásokat szervezünk a tudományos, a kutatói, mérnöki és az innovációs munka iránti érdeklődőknek.

Az Óbudai Egyetemen minden évben megrendezzük a Kutatók éjszakáját, melynek célja, hogy kutatási és fejlesztési eredmények bemutatásával népszerűsítse a mérnöki és kutatói életpályát, de mindenekelőtt a STEM körébe tartozó tevékenységi kört. A rendezvényeken az egyetem kutatási bázisán elért eredmények megtekintése és a prototípusok kipróbálása mellett a fiatal látogatók piacvezető hazai és nemzetközi technológiai vállalkozások előadásaival, termékeivel ismerkednek meg.

A STEM népszerűsítést támogató cégek közül egyre többen szerveznek vállalati nyílt napokat is, melynek során az általuk képviselt műszaki terület érdekességeibe, az alkalmazott technikák és technológiák részleteibe nyerhetnek bepillantást a résztvevők. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban néhány példát mutatunk be a Vállalati nyílt napok és Gyárlátogatások tervezett programjaiba:

  • A Bosch Magyarország Kft. budapesti székhelyű kutatóközpontjában szervezett gyárlátogatások alkalmával a diákok a járműfejlesztés összetett rendszerével, az önparkoló, önvezető autók információs technológiájával ismerkednek meg.
  • A Morgan Stanley Kft. budapesti központjában szervezett látogatások során a fiatalok a banki informatika, számítógép hálózati üzemeltetés és más high-tech technológiájával ismerkednek meg.
  • A MÁV Csoport tagvállalatainál szervez gyárlátogatásokat. A látogatók megismerkednek a vasúti közlekedéshez és szállításhoz kapcsolódó a gépészeti, villamosmérnöki, és informatikai feladatokkal és kihívásokkal.

Érdekelnek a nyílt napok, szeretnél részt venni? Látogass el az események menüpontba és nézd meg hol lesz a következő „Nyílt nap”.

Szeretne a Te céged is nyílt napot szervezni? Írja az nyiltnap@stemhungary.com-os e-mailcímre és a STEM Platform Iroda felveszi veled a kapcsolatot a nyílt nap megszervezésével kapcsolatosan.