Mini tech fair

A Mozgó mini tech fair progamunk egyedülálló módon képes arra, hogy az ország legeldugottabb szegletébe is elvigye a legkorszerűbb informatikai újításokat, és valódi kapcsolatot alakítson ki az érdeklődő gyerekek és a tech szektor között. A célunk, hogy olyan helyekre is eljussunk, ahol nincsenek tech cégek és a gyerekeknek házhoz vigyük a kódolás élményét, digitális alkotás örömét.

Több mint egy év tervezés, előkészítés, szervezés és gyártás után, 2018 őszén útjára indult Alapítványunk guruló varázsirodája, más néven a RollingOffice. Elsőként Szirákra látogattunk el, ahol a Teleki József Általános és Szakközépiskola diákjaival találkoztunk.

Az egész napos program keretében tech cégeknél dolgozó szakemberek meséltek a munkájukról, a technológia világáról, előnyökről és kihívásokról, valamint a munkahelyeken töltött hétköznapokról. Guruló irodánk segítségével pedig azt is megmutathattuk a gyerekeknek, hogyan is néz ki a technológia világa a mindennapokban. Az élményalapú foglalkozással és beszélgetéssel a pályaválasztás előtt álló fiataloknak mutattuk meg, hogy milyen izgalmas továbbtanulási és karrierlehetőségeket kínál a tech szektor.

A fiatalabb diákok a Scratch műhelyfoglalkozásunkon a játékokból ismert világok és karakterek segítségével ismerhették meg a programozás alapjait, miközben elkészítették saját játékukat. A foglalkozáson a gyerekek munkáját tech cégektől érkező mentorok segítették.

Az érdeklődő tanárok számára kétórás ízelítő tréninget tartottunk, ahol a kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett programozási környezeten (Scratch) keresztül mutattuk meg nekik, hogy hogyan tudják támogatni a technológia iránt érdeklődő tanulókat és milyen eszközökkel tudják növelni a fiatalok érdeklődését a technológiai alkotás iránt.

2019 tavaszi félévében Békéscsabára és Hódmezővásárhelyre utazunk a guruló irodánkkal.

Ha szeretnéd, hogy hozzátok is eljusson a RollingOffice progam, töltsd ki ezt a jelentkezési lapot és a Technológiai Oktatásért Alapítvány csapata felveszi veled a kapcsolatot.