Gyermekegyetem

Előadások és a gyakorlatorientált interaktív foglalkozások a az általános iskola 5-8 osztályosok számára.

A nyári gyerekegyetem célja, hogy gyakorlatias, ismeretterjesztő és játékos formában mutassuk be a digitalizáció világát.

A témában jártas és gyakorlott pedagógus vezetésével a gyerekek megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal és azok lehetőségeivel. A tábor végére a gyermekek biztonsággal igazodnak el a digitális világot működtető információs társadalomban, valamint az itt megszerzett tapasztalatok a jövőbeli pályaválasztásukban is hasznos segítséget fog nyújtani.

A nyári gyerekegyetem résztvevő gyerekek megismerkedhetnek többek között a LEGO-robot programozásának alapjaival. A foglalkozások során robotot építhetnek, majd tanulmányozzák és vezérlik a robotok mozgását és a különböző érzékelőket, szenzorokat és motorokat. 

Érdekességeket hallhatnak a matematika varázslatos világáról, ami segít közelebb hozni őket és megérteni ennek az egyébként nem könnyű témának az egyszerűségét és sokszínűségét.

Betekintést kapnak a 3D nyomtatás rejtelmeibe. Egyes helyszíneken lehetőségük lesz a résztvevő gyerekeknek a táborban arra is, hogy egyedi készítésű tárgyakat tervezzenek és nyomtassanak. 

Érdekelnek a nyári gyerekegyetem, szeretnél részt venni? Látogass el az események menüpontba és nézd meg hol lesz a következő „nyári gyerekegyetem”.

Szeretnéd, hogy nálatok is legyen nyári gyerekegyetem? Írja a gyerekegyetem@stemhungary.com-os e-mailcímre és a STEM Platform Iroda felveszi veled a kapcsolatot a nyári gyerekegyetem megszervezésével kapcsolatosan.