Jelenlegi hely

Hírek

Innovatív vállalkozások ösztönzése

2016/11/29

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az innovatív vállalkozásokat ösztönző finanszírozási lehetőségekről tartott előadást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 24-i, „Az innováció, mint kitörési lehetőség” című konferenciáján.

Kutatói kiválóság ösztönzése

2016/11/29

Az Európai Bizottság november 23-án „A kiválóság terjesztése és az innovációs szakadék áthidalása” című konferenciáján adott áttekintést azokról a konstrukciókról, amelyek a kutatási kiválóság szempontjából a kevésbé fejlett KFI teljesítményű országok megerősítését célozzák.

A regionális fejlesztés motorja lehet a felsőoktatás

2016/11/28

26 ország felsőoktatási vezetői és szakértői részvételével tartott rendezvényen a városok és régiók együttműködésének, valamint a felsőoktatás regionális innovációs szerepének számos példáját vonultatták fel.

Magyarország komoly uniós fejlesztési forrásokat kap

2016/11/28

Magyarország komoly uniós fejlesztési forrásokat kap, a 2014-20 közötti időszakra vonatkozóan jól tárgyalt és a nyertesek közé tartozik - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlésben.

Amit tudni kell az európai felsőoktatásról

2016/11/25

Az információs portál létrehozásának célja, hogy egy felületen összegyűjtse az Európai Felsőoktatási Térséggel, a bolognai folyamattal és a felsőoktatással kapcsolatos információkat.

Átadták az Év egyetemi sportolója díjakat

2016/11/24

A Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében került megrendezésre az Év egyetemi sportolója díjátadó gála, amelyen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntőjét követően átadta az Év egyetemi sportolója díjakat a Riói Olimpiai játékokon érmet nyert egyetemista versenyzőknek.

Megnyirbált adókedvezmény: mire maradt még tér?

2016/10/19

A jogdíjakhoz kapcsolódó kedvezmények 2016 júliusától jelentősen csökkentek. Szűkült a jogdíj fogalma, vagyis ezután csak a szabadalmakból, különféle oltalmakból és szoftverek szerzői jogából, valamint a ritka betegségek gyógyszerévé minősítéséből származó eredmény minősül jogdíjnak.

V4 együttműködés a kutatási infrastruktúrák közös hasznosításában és a programok szakértői szempontú értékelésben

2016/10/19

Kutatási infrastruktúráik kapacitásainak közös kihasználásáról és a jelentősebb beruházások esetében már a tervezés során történő egyeztetésről, együttműködésről tanácskoztak a Visegrádi Együttműködés tagállamainak innovációt és kutatásfejlesztést finanszírozó szervezetei a Brnóban 2016. október 6-án rendezett találkozójukon.

50 milliárd forinttal indul az Állami Tőkealap-kezelő társaság

2016/10/18

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) együttműködésében hamarosan megkezdi működését a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelő Társaság. Az innovatív ötleteken alapuló vállalkozások több életszakaszában biztosít befektetést az új szervezet.

Osztrák elképzelések a következő uniós kutatási keretprogrammal kapcsolatban

2016/10/17

Az osztrák kormány által létrehozott szakértői csoport szerint egyszerűbb szabályokra, megalapozottabb értékelési folyamatra, valamint az unión kívüli kutatók nagyobb arányú bevonására van szükség a H2020 jogutód programjában, továbbá garantálni kell, hogy az új program költségvetéséből ne faraghassanak le később egyéb kezdeményezések javára.

Oldalak